Víno sa skladá prevažne z hrozna viniča Sangiovese (92%) a Canaiolo (8%). Toto hrozno fermentovalo na šupkách po dobu 20 dní pri teplote okolo 28 ° C.
Následné zrenie prebiehalo v dubových sudoch typu barrique po dobu aspoň jedného roka, vo fľašiach strávi ďalší minimálne polrok.
Výsledkom je víno intenzívnej a jasnej farby a delikátnou, elegantnou a vyváženou vôňou. V chuti je suché a pozoruhodne telnaté. Skvele sa hodí k pečeným červeným druhom mäsa a duseným pokrmom. Cena je vrátane obalu. Objem fľaše 1,5 l.
Víno sa skladá prevažne z hrozna viniča Sangiovese (92%) a Canaiolo (8%). Toto hrozno fermentovalo na šupkách po dobu 20 dní pri teplote okolo 28 ° C.
Následné zrenie prebiehalo v dubových sudoch typu barrique po dobu aspoň jedného roka, vo fľašiach strávi ďalší minimálne polrok.
Výsledkom je víno intenzívnej a jasnej farby a delikátnou, elegantnou a vyváženou vôňou. V chuti je suché a pozoruhodne telnaté. Skvele sa hodí k pečeným červeným druhom mäsa a duseným pokrmom. Cena je vrátane obalu. Objem fľaše 1,5 l.
Castello di Querceto ( kaštieľ Dúbrava ) a krajina okolo, sú miesta plné histórie a stredovekej atmosféry. Zámok sa stal strategickým strážnym bodom na ceste Via Cassia Imperiale, jednej z najdôležitejších rímskych ciest, vybudovanej cisárom Adrianom v roku 123 n.l.
V súčasnosti stráži poklady okolitých vinohradov a olivových hájov, rozprestierajúcich sa pozdĺž údolia rieky Dudda od priesmyku Sudame smerom k Lucolene a Monte San Michele.
Zámok pochádza z obdobia Lombardie, a stále si zachováva stredoveký tvar s dlhým telom v tvare “L” a vežou s cimburím typu Guelph v strede prednej časti. Bol postavený v XVI. storočí a po zničení pôvodnej budovy požiarom a delostrelectvom počas jednej z mnohých miestnych vojen na konci storočia.
Zbúrané boli aj domy v okolí hradu a ochranné múry. Zostala iba časť múru čeliaca údoliu, ktorá stále podporuje novú budovu. Počas stavby bol hrad v majetku rodiny Canigiani, neskôr ju kúpila rodina Pitti, ktorá zámok dlho využíval ako letné sídlo.