Toto víno je tvorené z 92% révou Sangiovese, zvyšných 8% dopĺňa odroda Canaiolo. Fermentácia u tohto vína prebieha na šupkách po dobu okolo 12 dní pri teplote zhruba 28°C.
Následné zrenie v sudoch zabralo 10-12 mesiacov, vo fľašiach strávilo ďalšie minimálne tri mesiace. Výsledkom je víno trblietavej rubínovej farby s vyváženou a príťažlivou vôňou.
V chuti je suché, vyvážené s jemným a elegantným telom. Skvele sa hodí ku červeným mäsu a zverine.
Toto víno je tvorené z 92% révou Sangiovese, zvyšných 8% dopĺňa odroda Canaiolo. Fermentácia u tohto vína prebieha na šupkách po dobu okolo 12 dní pri teplote zhruba 28°C.
Následné zrenie v sudoch zabralo 10-12 mesiacov, vo fľašiach strávilo ďalšie minimálne tri mesiace. Výsledkom je víno trblietavej rubínovej farby s vyváženou a príťažlivou vôňou.
V chuti je suché, vyvážené s jemným a elegantným telom. Skvele sa hodí ku červeným mäsu a zverine.
Castello di Querceto ( kaštieľ Dúbrava ) a krajina okolo, sú miesta plné histórie a stredovekej atmosféry. Zámok sa stal strategickým strážnym bodom na ceste Via Cassia Imperiale, jednej z najdôležitejších rímskych ciest, vybudovanej cisárom Adrianom v roku 123 n.l.
V súčasnosti stráži poklady okolitých vinohradov a olivových hájov, rozprestierajúcich sa pozdĺž údolia rieky Dudda od priesmyku Sudame smerom k Lucolene a Monte San Michele.
Zámok pochádza z obdobia Lombardie, a stále si zachováva stredoveký tvar s dlhým telom v tvare “L” a vežou s cimburím typu Guelph v strede prednej časti. Bol postavený v XVI. storočí a po zničení pôvodnej budovy požiarom a delostrelectvom počas jednej z mnohých miestnych vojen na konci storočia.
Zbúrané boli aj domy v okolí hradu a ochranné múry. Zostala iba časť múru čeliaca údoliu, ktorá stále podporuje novú budovu. Počas stavby bol hrad v majetku rodiny Canigiani, neskôr ju kúpila rodina Pitti, ktorá zámok dlho využíval ako letné sídlo.