Víno v zložení odrôd 70% Corvina, 15% Rondinella, 10% Oseleta a 5% Molinara, je výnimočné cuvée a vlajková loď z vinárstva Masi.
Hrozno pochádza z polôh vinohradu, ktoré smerujú na “sera” teda zapadajúce slnko a čerpajú výhodu z extra svetla a miernej klímy odrážanej z Gardského jazera.
Vo víne sa nachádza aj prastará odroda hrozna Oseleta, ktorá sa považovala už za vyhynutú, avšak bola náhodne znovu nájdená vinárstvom Masi.
Výroba prebehla metódou appassimento po dobu 120 dní a víno dozrieva 36 mesiacov vo veľkých i v barikových sudoch z najkvalitnejšieho dreva. Víno je veľmi elegantné s arómou čerešní, sušených sliviek a orechov. Bohatá chuť s dotykom čokolády, prezretých čerešní a náznakmi mäty v dlhotrvajúcom závere. Vhodné podávať ku vyzretým syrom, divine i na záver večere. Odporúčaná teplota podávania je 20°C.
59,90 €
Ak sa chcete informovať na dostupnosť pre tento tovar kontaktujte nás na +421 903 721 388.
Víno v zložení odrôd 70% Corvina, 15% Rondinella, 10% Oseleta a 5% Molinara, je výnimočné cuvée a vlajková loď z vinárstva Masi.
Hrozno pochádza z polôh vinohradu, ktoré smerujú na “sera” teda zapadajúce slnko a čerpajú výhodu z extra svetla a miernej klímy odrážanej z Gardského jazera.
Vo víne sa nachádza aj prastará odroda hrozna Oseleta, ktorá sa považovala už za vyhynutú, avšak bola náhodne znovu nájdená vinárstvom Masi.
Výroba prebehla metódou appassimento po dobu 120 dní a víno dozrieva 36 mesiacov vo veľkých i v barikových sudoch z najkvalitnejšieho dreva. Víno je veľmi elegantné s arómou čerešní, sušených sliviek a orechov. Bohatá chuť s dotykom čokolády, prezretých čerešní a náznakmi mäty v dlhotrvajúcom závere. Vhodné podávať ku vyzretým syrom, divine i na záver večere. Odporúčaná teplota podávania je 20°C.