Minimálny odber 6 ks ( 1 kartón ) - Sauvignon Blanc - Víno svetlej zelenkastej farby s arómou citrónovej trávy, zeleného čaju a drobných lesných malín, ktoré uzatvára elegantná herbálna nota. Chuť je svieža stredne dlhá s harmonickým ťažiskom k vôni, podporená temperamentnou kyselinkou. Nájdeme v nej kôru limetiek, kvietky bielej ríbezle so stopou kôstky vinohradníckej broskyne v závere umocnenej jemne minerálnymi podtónmi.
Odporúčame k jedlu - krevetový šalát s avokádom, červenou cibuľkou ochutený tequillou; mušle slávky s jemnou zmesou šalotky, póriku a smotany, opečená bylinková bageta; artičokový krém s prepeličím vajíčkom „en beignet“
V tejto sezóne sme sa rozhodli vyrobiť odrodový Sauvignon Blanc z dvoch zberov v ktorých sme dosiahli cukornatosť 19,5 °NM a 22 °NM. Zber v skorých ranných hodinách nám umožnil macerovanie studeného rmutu po dobu 3 hodín a následné šetrné lisovanie. Stredne silné odkalenie muštu a kvasenie pri 12 °C zabezpečilo vínu sviežu arómu a s typickým ovocným i vyváženým prejavom v chuti.
Minimálny odber 6 ks ( 1 kartón ) - Sauvignon Blanc - Víno svetlej zelenkastej farby s arómou citrónovej trávy, zeleného čaju a drobných lesných malín, ktoré uzatvára elegantná herbálna nota. Chuť je svieža stredne dlhá s harmonickým ťažiskom k vôni, podporená temperamentnou kyselinkou. Nájdeme v nej kôru limetiek, kvietky bielej ríbezle so stopou kôstky vinohradníckej broskyne v závere umocnenej jemne minerálnymi podtónmi.
Odporúčame k jedlu - krevetový šalát s avokádom, červenou cibuľkou ochutený tequillou; mušle slávky s jemnou zmesou šalotky, póriku a smotany, opečená bylinková bageta; artičokový krém s prepeličím vajíčkom „en beignet“
V tejto sezóne sme sa rozhodli vyrobiť odrodový Sauvignon Blanc z dvoch zberov v ktorých sme dosiahli cukornatosť 19,5 °NM a 22 °NM. Zber v skorých ranných hodinách nám umožnil macerovanie studeného rmutu po dobu 3 hodín a následné šetrné lisovanie. Stredne silné odkalenie muštu a kvasenie pri 12 °C zabezpečilo vínu sviežu arómu a s typickým ovocným i vyváženým prejavom v chuti.