Takmer neznáma odroda Nero di Troja pochádza z oblasti Puglia, ktorá je preslávená TRULI (staré rímske domčeky) a legendárnym u nás veľmi obľúbeným Primitivom.
Víno sa pije mladé, mušt fermentuje pri kontrolovanej teplote krátko približne šesť až osem dní. Po mliečnej fermentácii sa víno čistí a uchováva v nádobách z nehrdzavejúcej ocele, následne plní do fliaš.
Víno je svieže krásne ovocné s dobrou kyselinkou, vhodné na letné pitie ideálne trošku podchladené. Výborne sa hodí k mladým syrom, bresaole ale úplne naj k tataráku.
Takmer neznáma odroda Nero di Troja pochádza z oblasti Puglia, ktorá je preslávená TRULI (staré rímske domčeky) a legendárnym u nás veľmi obľúbeným Primitivom.
Víno sa pije mladé, mušt fermentuje pri kontrolovanej teplote krátko približne šesť až osem dní. Po mliečnej fermentácii sa víno čistí a uchováva v nádobách z nehrdzavejúcej ocele, následne plní do fliaš.
Víno je svieže krásne ovocné s dobrou kyselinkou, vhodné na letné pitie ideálne trošku podchladené. Výborne sa hodí k mladým syrom, bresaole ale úplne naj k tataráku.