Červená odroda, ktorej sa na Novom Zélande darí najlepšie. Vhodné klimatické podmienky a hrozno z rôznych klonov odrody, predlžená macerácia v otvorených kadiach a 13-mesačné zrenie v nových aj starých francúzskych barikových sudoch dodávajú vínu typický odrodový buket s tónmi višní, čerešní, jahôd, sliviek a cédroveho dreva.
V ústach exploduje sladkastá chuť zrelého kôstkového ovocia a vanilky. Stredne plné telo je podopreté jemnými, hladkými tanímni. Ideálne gastronomické víno sa hodí k pernatej divine, kohútovi či rôznym paštétam. Vhodné na skladovanie 1-5 rokov. Doporučena teplota pri podávaní 14-16C.
Červená odroda, ktorej sa na Novom Zélande darí najlepšie. Vhodné klimatické podmienky a hrozno z rôznych klonov odrody, predlžená macerácia v otvorených kadiach a 13-mesačné zrenie v nových aj starých francúzskych barikových sudoch dodávajú vínu typický odrodový buket s tónmi višní, čerešní, jahôd, sliviek a cédroveho dreva.
V ústach exploduje sladkastá chuť zrelého kôstkového ovocia a vanilky. Stredne plné telo je podopreté jemnými, hladkými tanímni. Ideálne gastronomické víno sa hodí k pernatej divine, kohútovi či rôznym paštétam. Vhodné na skladovanie 1-5 rokov. Doporučena teplota pri podávaní 14-16C.