Víno pochádza z viníc hornej Galilei so srdcom v kopcovitej oblasti vo výške 700mnm na Libanonskej hranici. Niekoľko elementov sa spojilo dokopy aby vytvorili unikátne víno: výborné terroir, výborný ročník a znalosti spolu s umením tvorcov vína. Rovnako ako Cabernet Sauvignon Superieur sa ani Merlot Superieur nevyrába každý rok. Doteraz vína Merlot Superieur vznikali iba v ročníkoch 1998, 2000, 2002 a teraz 2004, ktoré poskytli vínu požadovanú kvalitu.
Rôzne zložky tvoriace toto víno sa vyberali na vrchole zrelosti a fermentovali v malých skupinách s 3 týždňami macerácie, ktorá poskytla priestor na plnú extrakciu bohatosti vínnych zložiek. Po malolaktickej fermentácii sa vína uložili do barikov, prevažne z nového francúzskeho dubu. Pri finálnom spájaní zložiek vykonanom po 16 mesačnom zrení sa pridalo 10% Cabernetu Sauvignon z vinice Dishon.
Charakter:
Zahalené v karmínovej róbe so sviežou fialovou farbou. Arómu vytvárajú hlboké, koncentrované, čierne bobuľové plody: černice, čierne ríbezle, zrelé slivky s tónmi sladkého, orientálneho korenia a elegantným dubovým podtónom. Buket je komplexný, s dubom rozvíjajúcim sa do štádia krásneho, sviežeho ovocia. Na podnebí cítiť masívnu chuť, obdarenú koncentrovanou, silnou chuťou ovocia obalenou trieslovinami. Pripomína čierne bobuľové plody a čerešne na pozadí červeného korenia a vanilky snúbiacej sa s tónmi zemských minerálov, ktoré vedú k dlhému, jemnému a bohatému koncu.
Víno pochádza z viníc hornej Galilei so srdcom v kopcovitej oblasti vo výške 700mnm na Libanonskej hranici. Niekoľko elementov sa spojilo dokopy aby vytvorili unikátne víno: výborné terroir, výborný ročník a znalosti spolu s umením tvorcov vína. Rovnako ako Cabernet Sauvignon Superieur sa ani Merlot Superieur nevyrába každý rok. Doteraz vína Merlot Superieur vznikali iba v ročníkoch 1998, 2000, 2002 a teraz 2004, ktoré poskytli vínu požadovanú kvalitu.
Rôzne zložky tvoriace toto víno sa vyberali na vrchole zrelosti a fermentovali v malých skupinách s 3 týždňami macerácie, ktorá poskytla priestor na plnú extrakciu bohatosti vínnych zložiek. Po malolaktickej fermentácii sa vína uložili do barikov, prevažne z nového francúzskeho dubu. Pri finálnom spájaní zložiek vykonanom po 16 mesačnom zrení sa pridalo 10% Cabernetu Sauvignon z vinice Dishon.
Charakter:
Zahalené v karmínovej róbe so sviežou fialovou farbou. Arómu vytvárajú hlboké, koncentrované, čierne bobuľové plody: černice, čierne ríbezle, zrelé slivky s tónmi sladkého, orientálneho korenia a elegantným dubovým podtónom. Buket je komplexný, s dubom rozvíjajúcim sa do štádia krásneho, sviežeho ovocia. Na podnebí cítiť masívnu chuť, obdarenú koncentrovanou, silnou chuťou ovocia obalenou trieslovinami. Pripomína čierne bobuľové plody a čerešne na pozadí červeného korenia a vanilky snúbiacej sa s tónmi zemských minerálov, ktoré vedú k dlhému, jemnému a bohatému koncu.