Na výrobu tohto vína Castillo Perelada používa hrozno z 3 svojich vinohradov z oblasti Emporda. Je to výnimočná zmes Merlotu z Pont de Molins, Garnatxa a Sams z La Garriga a Cabernetu Sauvignon z Espolla.
Pôvod hrozien je v severo-východnom rohu Španielska. Výroba prebieha riadeným kvasením v nerezových tankoch pri 25°C s predchádzajúcou strednou maceráciou. Víno zrie jeden rok v sudoch Bordeaux (70% americký dub a 30% francúzskych dub Allier).
Jeho vysoká intenzita čerešňovo červenej farby sa snúbi s vôňou zrelého ovocia a stapoami duba, v ktorom víno vyzrieva. V ústach je mäsitý, dobre vyvážený s trieslovinami, ktoré sú jemné a zrelé. Je to pekné a dlhé víno.
Na výrobu tohto vína Castillo Perelada používa hrozno z 3 svojich vinohradov z oblasti Emporda. Je to výnimočná zmes Merlotu z Pont de Molins, Garnatxa a Sams z La Garriga a Cabernetu Sauvignon z Espolla.
Pôvod hrozien je v severo-východnom rohu Španielska. Výroba prebieha riadeným kvasením v nerezových tankoch pri 25°C s predchádzajúcou strednou maceráciou. Víno zrie jeden rok v sudoch Bordeaux (70% americký dub a 30% francúzskych dub Allier).
Jeho vysoká intenzita čerešňovo červenej farby sa snúbi s vôňou zrelého ovocia a stapoami duba, v ktorom víno vyzrieva. V ústach je mäsitý, dobre vyvážený s trieslovinami, ktoré sú jemné a zrelé. Je to pekné a dlhé víno.