TENTO TOVAR JE VYPREDANÝ - Francúzskom inšpirované cuvée s výraznýcm charakterom, vytvorené tradičnou metódou macération carbonique z Portugalu, Dunaja a Francúzskeho hybridu.
Počas dvoch týždňov prebiehali v neporušených strapcoch hrozna pod ochrannou atmosférou oxidu uhličitého zložité biochemické procesy, ktorých výsledkom je očarujúca harmónia chuti a vône v ktorej dominujú zrelé černice.
Vychutnajte si jeho lahodnú sviežu ovocnosť, prirodzenú jemnosť a pravý suchovský šarm!
Spontánne prekvasené, nečírené, nefiltrované a nesírené bio víno
Obsah oxidu siričitého je prirodzeným produktom metabolizmu kvasiniek
KARBONICKÁ MACERÁCIA
Aj keď pojem karbonická macerácia znie veľmi high-tech, v skutočnosti je to pomerne stará technológia, ktorá vznikla náhodou, ako čaro nechceného, keď sa vinári snažili skladovať hrozno vo veľkých hlinených nádobách a všimli si, že hrozno sa im po určitom čase skvapalnilo a prekvasilo na víno veľmi príjemnej chuti. Proces sa potom začal používať cielene najmä v oblasti Beaujolais pod pojmom macération carbonique. Tento postup využívali aj francúzski tvorcovia prirodzeného nesíreného vína, združení okolo Julesa Chauveta a Jacquesa Néauporta a aj my sme toto vínko vytvorili v duchu naturálnych vín bez čírenia, filtrácie a bez prídavku oxidu siričitého. Jeho minimálny obsah v tomto víne je prirodzeným produktom metabolizmu kvasiniek.
Najkrajšie a najzdravšie strapce sa naplnia do tanku z ktorého sa pomocou oxidu uhličitého vytlačil kyslík a ktorý sa uzavrie vekom. Tento rok sme v Portugale našli pomenej takýchto strapcov, tak sme pridali aj časť Dunaja a spracovali ich spolu. V neporušených bobuliach prebieha počas dvoch týždňov pôsobením vlastných enzýmov rozklad, nazývaný tiež intracelulárna fermentácia, ktorá vínu dáva charakteristickú ovocnú chuť a vôňu v ktorej dominuje očarujúca aróma bobuľového ovocia. Po dvoch týždňoch sa hrozno vyprešuje a kvasný proces rýchlo dokončia kvasinky ktoré na šupkách netrpezlivo čakali na svoju príležitosť kým enzýmy pracovali vo vnútri bobúľ. Zhruba dva mesiace od zberu je víno vďaka kombinácii týchto prirodzených procesov hotové. Neskôr sme osobitne spracovali aj pár strapcov Francúzskeho hybridu. Scelením oboch mladých vín vzniklo zaujímavé cuvée s výrazným charakterom.
Výsledkom mimoriadne rýchlej cesty hrozna z vinohradu do fľaše je svieže a ľahké vínko, ako stvorené na popíjanie od smädu či už k jedlu, alebo len tak pre potešenie v kruhu priateľov. Vzhľadom na to, že toto víno je vytvorené bez pridania síry, hlava Vás z neho celkom určite bolieť nebude!
Toto mladé víno sa vyznačuje aj tým, že počas ďalšieho vyzrievania vo fľaši získa zaujímavé tvary, štruktúru a hĺbku, pričom nestratí nič zo svojho francúzskeho šarmu…
TENTO TOVAR JE VYPREDANÝ - Francúzskom inšpirované cuvée s výraznýcm charakterom, vytvorené tradičnou metódou macération carbonique z Portugalu, Dunaja a Francúzskeho hybridu.
Počas dvoch týždňov prebiehali v neporušených strapcoch hrozna pod ochrannou atmosférou oxidu uhličitého zložité biochemické procesy, ktorých výsledkom je očarujúca harmónia chuti a vône v ktorej dominujú zrelé černice.
Vychutnajte si jeho lahodnú sviežu ovocnosť, prirodzenú jemnosť a pravý suchovský šarm!
Spontánne prekvasené, nečírené, nefiltrované a nesírené bio víno
Obsah oxidu siričitého je prirodzeným produktom metabolizmu kvasiniek
KARBONICKÁ MACERÁCIA
Aj keď pojem karbonická macerácia znie veľmi high-tech, v skutočnosti je to pomerne stará technológia, ktorá vznikla náhodou, ako čaro nechceného, keď sa vinári snažili skladovať hrozno vo veľkých hlinených nádobách a všimli si, že hrozno sa im po určitom čase skvapalnilo a prekvasilo na víno veľmi príjemnej chuti. Proces sa potom začal používať cielene najmä v oblasti Beaujolais pod pojmom macération carbonique. Tento postup využívali aj francúzski tvorcovia prirodzeného nesíreného vína, združení okolo Julesa Chauveta a Jacquesa Néauporta a aj my sme toto vínko vytvorili v duchu naturálnych vín bez čírenia, filtrácie a bez prídavku oxidu siričitého. Jeho minimálny obsah v tomto víne je prirodzeným produktom metabolizmu kvasiniek.
Najkrajšie a najzdravšie strapce sa naplnia do tanku z ktorého sa pomocou oxidu uhličitého vytlačil kyslík a ktorý sa uzavrie vekom. Tento rok sme v Portugale našli pomenej takýchto strapcov, tak sme pridali aj časť Dunaja a spracovali ich spolu. V neporušených bobuliach prebieha počas dvoch týždňov pôsobením vlastných enzýmov rozklad, nazývaný tiež intracelulárna fermentácia, ktorá vínu dáva charakteristickú ovocnú chuť a vôňu v ktorej dominuje očarujúca aróma bobuľového ovocia. Po dvoch týždňoch sa hrozno vyprešuje a kvasný proces rýchlo dokončia kvasinky ktoré na šupkách netrpezlivo čakali na svoju príležitosť kým enzýmy pracovali vo vnútri bobúľ. Zhruba dva mesiace od zberu je víno vďaka kombinácii týchto prirodzených procesov hotové. Neskôr sme osobitne spracovali aj pár strapcov Francúzskeho hybridu. Scelením oboch mladých vín vzniklo zaujímavé cuvée s výrazným charakterom.
Výsledkom mimoriadne rýchlej cesty hrozna z vinohradu do fľaše je svieže a ľahké vínko, ako stvorené na popíjanie od smädu či už k jedlu, alebo len tak pre potešenie v kruhu priateľov. Vzhľadom na to, že toto víno je vytvorené bez pridania síry, hlava Vás z neho celkom určite bolieť nebude!
Toto mladé víno sa vyznačuje aj tým, že počas ďalšieho vyzrievania vo fľaši získa zaujímavé tvary, štruktúru a hĺbku, pričom nestratí nič zo svojho francúzskeho šarmu…