Campo ai Sassi , Rosso di Montalcino má podobné vlastnosti ako Brunello, ale je viac mladistvé a menej komplikované. Je vyrobené z rovnakej odrody hrozna - Sangiovese, ale mladšie vinice rodia vína, ktoré sú aromatické, elegantné a majú menej trieslovín ako Brunello.
Víno je vhodné ku cestovinám ako papardelle s králikom v omáčke, ragú z diviaka, taktiež s červeným mäsom ako steak alebo duseným mäsom. Intenzívna rubínovo červená farba s karmínovo červeným okrajom.
V jeho vôni dominujú najmä ovocné tóny čierneho bobuľového ovocia, popri ktorej sa ukazuje i výraznejšia minerálnosť a náznak kože. Chuť vína je štruktúrovaná a výrazne tanínová s dlhou živočíšnou dochuťou.
Campo ai Sassi , Rosso di Montalcino má podobné vlastnosti ako Brunello, ale je viac mladistvé a menej komplikované. Je vyrobené z rovnakej odrody hrozna - Sangiovese, ale mladšie vinice rodia vína, ktoré sú aromatické, elegantné a majú menej trieslovín ako Brunello.
Víno je vhodné ku cestovinám ako papardelle s králikom v omáčke, ragú z diviaka, taktiež s červeným mäsom ako steak alebo duseným mäsom. Intenzívna rubínovo červená farba s karmínovo červeným okrajom.
V jeho vôni dominujú najmä ovocné tóny čierneho bobuľového ovocia, popri ktorej sa ukazuje i výraznejšia minerálnosť a náznak kože. Chuť vína je štruktúrovaná a výrazne tanínová s dlhou živočíšnou dochuťou.