VYPREDANÉ - CUTIS PINOTER je víno, ktorým Slobodné vinárstvo v minulosti zahájilo výrobu novej kategórie vín nazvanej podľa latinského názvu „cutis“ čo v preklade znamená „šupka“. Ide o oranžové vína vyrobené dávnou metódou, kedy hroznový mušt z bieleho hrozna maceruje na šupkách a na šupkách prebieha aj proces kvasenia. Zo šupiek sa spolu s farbou do týchto vín vylúhujú aj ďalšie látky, ktoré vytvárajú ich svojský chuťový profil.
Oranžové vína prinášajú vône bylín a lesov. Prejavujú sa ako jesenné, zádumčivé až melancholické vína. Do dnešného sveta technologických vín vnášajú nový a pritom prastarý pohľad na spôsob výroby vína. Túžbou vinára nie je víno očistiť o "nechcené" tóny, ale ponechať v ňom čo najviac z charakteru hrozna, ktoré je na začiatku celého procesu. Cutis Pinot 2012 je presne takýmto vínom.
Je vyrobené z hrozna odrody Pinot Gris (Rulandské šedé), ktoré sa urodilo v našom vinohrade v Zemianskych Sadoch. Mušt ležal na šupkách 25 dní. Počas výroby tohto vína sme nepoužili žiadne selektované kvasinky, enzýmy, výživu ani iné aditívne látky, ktorými by sme víno takzvane "krášlili".
Dodacia lehota 5 dní
VYPREDANÉ - CUTIS PINOTER je víno, ktorým Slobodné vinárstvo v minulosti zahájilo výrobu novej kategórie vín nazvanej podľa latinského názvu „cutis“ čo v preklade znamená „šupka“. Ide o oranžové vína vyrobené dávnou metódou, kedy hroznový mušt z bieleho hrozna maceruje na šupkách a na šupkách prebieha aj proces kvasenia. Zo šupiek sa spolu s farbou do týchto vín vylúhujú aj ďalšie látky, ktoré vytvárajú ich svojský chuťový profil.
Oranžové vína prinášajú vône bylín a lesov. Prejavujú sa ako jesenné, zádumčivé až melancholické vína. Do dnešného sveta technologických vín vnášajú nový a pritom prastarý pohľad na spôsob výroby vína. Túžbou vinára nie je víno očistiť o "nechcené" tóny, ale ponechať v ňom čo najviac z charakteru hrozna, ktoré je na začiatku celého procesu. Cutis Pinot 2012 je presne takýmto vínom.
Je vyrobené z hrozna odrody Pinot Gris (Rulandské šedé), ktoré sa urodilo v našom vinohrade v Zemianskych Sadoch. Mušt ležal na šupkách 25 dní. Počas výroby tohto vína sme nepoužili žiadne selektované kvasinky, enzýmy, výživu ani iné aditívne látky, ktorými by sme víno takzvane "krášlili".
Dodacia lehota 5 dní