Devín slamové víno Chateau Topoľčianky - Hrozno v plnej zrelosti je ručne zberané a ponechané na sušenie v kolimaticky kontrolovaných podmienkach, počas obdobia troch mesiacov. Sušenie eliminuje obsah vody a koncentruje mušt na delikátny nektár, ktorý sa fermantáciou zmení na špecialitu zvanú slamové víno.
Víno má jasnožltú farbu so zlatým lemom. Vôňa predstavuje podmanivú zmes muškátu a medu. Chuť je sladká a svieža s kombináciou orieškov, sladkých hrozienok a karamelu.
Odporúčame podávať ako aperitív alebo k výraznejším syrom, husacej či kačacej pečienke - Foie Gras. Víno je vhodné k sladkým dezertom alebo samostatne ako dezert. Teplota podávania je ideálna v rozsahu 8 - 10 stupňov Celzia.
Devín slamové víno Chateau Topoľčianky - Hrozno v plnej zrelosti je ručne zberané a ponechané na sušenie v kolimaticky kontrolovaných podmienkach, počas obdobia troch mesiacov. Sušenie eliminuje obsah vody a koncentruje mušt na delikátny nektár, ktorý sa fermantáciou zmení na špecialitu zvanú slamové víno.
Víno má jasnožltú farbu so zlatým lemom. Vôňa predstavuje podmanivú zmes muškátu a medu. Chuť je sladká a svieža s kombináciou orieškov, sladkých hrozienok a karamelu.
Odporúčame podávať ako aperitív alebo k výraznejším syrom, husacej či kačacej pečienke - Foie Gras. Víno je vhodné k sladkým dezertom alebo samostatne ako dezert. Teplota podávania je ideálna v rozsahu 8 - 10 stupňov Celzia.