Jägermeister je nemecký bylinkový likér. V súčasnej podobe sa vyrába od roku 1935 na základe receptu pozostávajúceho z kombinácie 56 rôznych bylín, druhov korenia a ovocia macerovaných v neutrálnom liehu. Likér, ktorý vznikol po niekoľkoročnom experimentovaní s rôznymi ingredienciami, svoje pomenovanie dostal po patrónovi poľovníkov.
Jeho citlivo vyvážená horkosladká chuť je silná a možno až príliš výrazná. Vonia medicinálne. Prísady nápoja pochádzajú z celého sveta. Spoluvytvárajú ho horké pomaranče, škorica, koreň ďumbiera, červené santalové drevo a čučoriedky, vďaka ktorým nápoj dosahuje extrémne tmavo až červenohnedú farbu. Likér priaznivo pôsobí na tráviacu sústavu, čímsi sa podobá Becherovke.
Produkt zreje 6 mesiacov v dubových sudoch. Nápoj vyrába v Nemecku spoločnosť Mast-Jägermeister AG
Jägermeister je nemecký bylinkový likér. V súčasnej podobe sa vyrába od roku 1935 na základe receptu pozostávajúceho z kombinácie 56 rôznych bylín, druhov korenia a ovocia macerovaných v neutrálnom liehu. Likér, ktorý vznikol po niekoľkoročnom experimentovaní s rôznymi ingredienciami, svoje pomenovanie dostal po patrónovi poľovníkov.
Jeho citlivo vyvážená horkosladká chuť je silná a možno až príliš výrazná. Vonia medicinálne. Prísady nápoja pochádzajú z celého sveta. Spoluvytvárajú ho horké pomaranče, škorica, koreň ďumbiera, červené santalové drevo a čučoriedky, vďaka ktorým nápoj dosahuje extrémne tmavo až červenohnedú farbu. Likér priaznivo pôsobí na tráviacu sústavu, čímsi sa podobá Becherovke.
Produkt zreje 6 mesiacov v dubových sudoch. Nápoj vyrába v Nemecku spoločnosť Mast-Jägermeister AG